Spouwmuurisolatie voor Aart

Spouwmuurisolatie wat is het, wat doet het en hoe wordt het aangebracht ? Zijn vast vragen die u zich als woning eigenaar wel eens heeft afgevraagd.

Laten we eerst beginnen wat spouwmuurisolatie is en waar het wordt aangebracht. Spouwmuurisolatie is zoals het woord zegt isolatie in de spouwmuur, maar wat is een spouwmuur?
Een spouwmuur is de ruimte tussen de binnen- en buitenkant van de muur. Woningen zijn vanaf een bepaald jaar gebouwd met een binnen-  en buitenmuur omdat deze ruimte zou zorgen voor minder invloeden van buitenaf en een lichte isolerende waarde zou hebben. Dit klopt ook enkel is de isolatie waarde zo enorm laag dat daarin met spouwmuurisolatie een groot voordeel uitgehaald kan worden.

Spouwmuurisolatie wordt, zoals we nu weten, dus tussen de twee muren aangebracht. Het isolatie product zorgt naast een beter klimaat in de woning voor meer comfort. En naast deze voordelen heeft het isoleren van de spouwmuur er nog veel meer zoals;

  • Minder/ geen last van bewoners in de spouwmuur (vleermuizen of andere dieren)
  • Minder geluidsoverlast van binnen naar buiten en andersom
  • Het zorgt in de winter voor warmte en in de zomer voor koelte
  • Spouwmuurisolatie is een relatief goedkope isolatie maatregel
  • Het is geheel vanaf de buitenkant van de woning te isoleren
  • De werkzaamheden nemen vaak niet meer dan één dag in beslag
  • Het zorgt voor een forse besparing op de energierekening

De spouwmuur isolatie wordt aangebracht door een gespecialiseerd isolatiebedrijf. Het is namelijk een werk wat de nodige gereedschappen en ervaring vraagt. De isolatie wordt door kleine gaatjes in de gevel in de spouw gespoten, de gaatjes worden geboord over de gehele oppervlakte van de spouwmuur zodat het isolatieproduct zich goed kan verspreiden. De gaatjes worden na de werkzaamheden door de werknemers netjes dichtgemaakt met op kleur gekozen mortel. Enkele dagen na de werkzaamheden is er visueel niets meer zichtbaar van de installatie. Zie voorbeelden hier.

by
Categories: Spouwmuurisolatie voor Aart | Comments Off on Spouwmuurisolatie voor Aart